• Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

О РЕВИЈИ


Ревија филмског стваралаштва деце и омладине Србије

Ревија филмског стваралаштва деце и омладине Србије је традиционална годишња смотра радова младих филмских аутора од 7 до 19 година старости, не дужих од 10 односно 20 минута. Манифестацију је основао 1961. Миленко Карановић, први директор Југословенске киноетке, на основу стручних саветовања о филмској педагогији организованих на савезном нивоу Југославије.

Ревија се одржава сваке године крајем јуна у Београду, у Југословенској кинотеци и траје четири дана. Педесето јубиларно издање је одржано 2021. године. Организатор Ревије је Центар аматерског филма Србије а покровитељи су Министарство културе и информисања Србије и Филмски центар Србије. Ревија није комерцијалног карактера и организује се у циљу представљања, популарисања, афирмисања и унапређења филмског стваралаштва најмлађих филмских стваралаца.

Додељују се: Гран при, прва, друга и трећа награда за филм и награде за најбољи сценарио (или идеју), камеру, монтажу, звук (или дизајн звука) и режију. Предвиђена је и награда за најуспешнији клуб и најуспешнијег ментора. Додељују се и награде Етнографског музеја у Београду и Етнографско–антрополошког сруштва Србије. Награде се додељују у две старосне категорије – од 7 до 15 година и од 15 до 19 година.

Директор манифестације је Владимир Анђелковић, председник жирија Зоран Стефановић. Званични сајт Ревије филмског стваралаштва деце и омладине Србије је https://filmskarevija.com/


© 2023 РЕ­ВИ­ЈА ФИЛМ­СКОГ СТВА­РА­ЛА­ШТВА ДЕ­ЦЕ И ОМЛА­ДИ­НЕ СР­БИ­ЈЕ